حتم دارم این مقاله خانه زیورالات شیدخت به بسیاری از سوالات شما در مورد انواع مرواریدها و ویژگیهای انها و روش تشخیص مروارید اصل پاسخ خواهد گفت.
انواع مرواریدهای پرورشی اصل بر اساس خواستگاه و محل تولید آنها، با ویژگیهای متمایز و شرایط تولید متفاوت به چند دسته تقسیم میشوند:
اول مروارید آبهای شیرین
دوم مروارید آبهای شور
۱. مروارید آب شیرین
مروارید آبهای شیرین: بیشتر در چین و گاهی نیز در ژاپن تولید میشوند. مرواریدهای مروارید آب تازه که در آبهای کم عمق نظیر حوضچه ها و رودخانه ها کشت داده میشوند زمان کمتری برای تولید و استخراج آنها گذاشته میشود و به همین دلیل مقرون به صرفه تر هستند.
ویژگی های مروارید آب شیرین: مقرون به صرفه ترین مروارید پرورشی که اندازه آنها از 2 میلی متر تا 15 میلیمتر است.
مروارید آب شیرین بیشتر با اشکال و رنگ های متنوع اکثرا به صورت مروارید پرورشی نامنظم هستند.
روش تولید مروارید آب شیرین: در صدف های آب شیرین رشد میکند و اغلب در هر صدف مرواریدهای متعددی تولید میشود.
۲. مروارید آکویا
اولین گونه مروارید آب های شور، مروارید آکویا یا همان مروارید ژاپنی هستند. خواستگاه مروارید آکویا بیشتر در ژاپن بوده گرچه در چین نیز کشت داده میشوند.
مشخصات مروارید آکویا: شکل گرد کلاسیک، در رنگ های سفید تا کرم با رنگ صورتی یا نقره ای و با اندازه های معمولاً 2 تا 10 میلی متر هستند که در آب شور کشت می شوند و برای شکل گیری 18-6 ماه نیاز دارند.
۳. مروارید استرالیا(مروارید دریای جنوب)
دومین گونه مروارید آبهای شور، مروارید استرالیایی است که در دو طیف رنگ، پرورش داده میشوند:
۱.۳. مرواریدهای دریای جنوبی سفید: عمدتاً در استرالیا، اندونزی، فیلیپین و میانمار تولید میشوند. این مرواریدها از صدف Pinctada maxima با لبه نقرهای میآیند و رنگهایی مانند سفید، سفید نقرهای و عاجی را دارند و به دلیل اندازه بزرگ (9-20 میلی متر) و درخشندگی استثنایی خود به خاطر لایه های ضخیم ناکری مشهور هستند.
۲.۳. مرواریدهای دریای جنوبی طلایی که خاستگاه آن عمدتاً در فیلیپین، اندونزی و میانمار است. مروارید طلایی، که اغلب به عنوان مروارید طلا شناخته میشود، نوعی مروارید است که به دلیل رنگهای گرم متمایز خود، از شامپاین روشن تا طلایی عمیق، معروف شده و عمدتاً توسط صدف Pinctada maxima تولید میشوند.
رنگ طلایی این نوع مروارید به دلیل عناصر کمیاب مانند مس و منگنز در آب است و از چند نظر تفاوت هایی با مروارید های دیگر دارند:
- اندازه معمولاً بزرگتر از مرواریدهای دیگر بوده و اندازه آنها از 9 میلیمتر تا 16 میلیمتر و گاهی به 20 میلیمتر میرسد.
- شکل نیز، گرد، نیمه گرد، و باروک هستند که شکل گرد مطلوبترین حالت آن به شمار میرود.
- درخشش، مرواریدهای طلایی با کیفیت بالا و انعکاس نوری با درخششی گرم دارند.
- کیفیت سطح، سطحی صاف و بدون لکه دارند که ارزش آنها را افزایش می دهد.
مرواریدهای طلایی به دلیل کمیاب بودن و زیبایی خود بسیار مورد توجه هستند و در طراحی جواهرات ارزشمند هستند.
ویژگی مرواریدهای طلایی آبهای جنوب: این مرواریدها از زرد کمرنگ تا طلایی پررنگ که از صدف Pinctada maxima لب طلایی برداشت میشوند و به دلیل رنگ های غنی و منحصر به فرد شناخته می شوند که اغلب رنگ های برنزی و سبز دارند و فرآیند کشت آنها، نیاز به آب گرم داشته و 2 تا 3 سال طول می کشد.
۴. مروارید تاهیتی
خاستگاه مروارید تاهیتی در منطقه پلینزی فرانسه است. و عموماً از هر صدف در هر بار، یک مروارید برداشت میشود و مجدد صدف، هسته گذاری شده و داخل محیط کشت قرار داده میشود
ویژگی های مروارید تاهیتی: مروارید تاهیتی بیشتر به خاطر رنگ تیره (مشکی، خاکستری) و رنگ های طیف سبز و آبی شناخته شده است گرچه رنگهای کرمی و سفید و نقره ای نیز در بین مرواریدها دیده میشود.
این نوع از مرواریدهای پرورشی در صدف Pinctada margaritifera رشد می کنند و کشت آنها بیشتر طول می کشد.
در این منطقه پیوند صدف نیز انجام میشود که قبلا در این مقاله در مورد آن صحبت کرده ایم(اینجا بخوانید)
۵. مروارید دریای کورتز
خاستگاه مرواریددریای کورتز مکزیک میباشد. در مورد ویژگی های مروارید اصل دریای کورتز نیز باید بگوییم رنگ بدن تیره با رنگ های چند رنگ و اندازه مرواریدها از 8 تا 14 میلی متر متغیر هستند. این مرواریدها در صدفهای منحصربهفرد “لب رنگین کمانی” کشت میشود که همین موضوع، آنها را کمیاب نموده. هر نوع منعکس کننده شرایط محیطی منحصر به فرد و تکنیک های کشت منطقه خود است.
.مروارید بحرین
گرچه این مروارید جزو مرواریدهای طبیعی به حساب میآیند اما شاید معرفی آن در این مقاله خالی از لطف نباشد. مرواریدهایی که از خلیج فارس استخراج میشوند مرواریدهای بحرین نامیده میشوند و عمدتاً مرواریدهای طبیعی هستند که توسط صدف Pinctada radiata تولید میشوند و مشخصه آنها درخشندگی زیاد و طیف رنگی سفید، کرم روشن، زرد روشن، و برخی با رنگهای صورتی یا سبز است.
محیط منحصر به فرد بحرین، جایی که چشمه های آب شیرین با آبهاي شور برخورد می کند، شرایط بهینه ای را برای تشکیل مروارید ایجاد می کند. این ترکیب منجر به تولید مرواریدهایی می شود که نه تنها زیبا هستند، بلکه کمیاب نیز هستند، زیرا تنها یک درصد صدف ها، مروارید تولید می کند. روش سنتی غواصی در این منطقه دارای تاریخچه ۴۰۰۰ساله است، اگرچه به دلیل افزایش مرواریدهای پرورشی و چالش های زیست محیطی کاهش یافته است.
لازم به ذکر است که بحرین، کشت مروارید پرورشی را برای حفظ میراث طبیعی خود ممنوع کرده است.
پیج ما را در اینستاگرام دنبال کنید تا از تازه ترین اخبار خانه زیور آلات شیدخت مطلع شوید